Ankara İncek bölgesinde önemli bir arter olan İncek Bulvarı üzerinde bulunan proje arsasında, yüksek nitelikli konut, ofis, ticari alan, sosyal alan, kapalı ve açık otopark kullanımları planlanmıştır. Yeni konut yapılaşmasının yoğun olduğu İncek bölgesinde yaşam alanları analiz edilerek, proje arsasında mevcut olan doğal arazi kotları da kullanılarak, açık ve kapalı mekan kullanımını destekleyecek farklı zemin kotlarından komplekse girişler oluşturulmuş ve akışkan bir sirkülasyon şeması tasarlanarak ihtiyaçların karşılanacağı yaşam merkezi oluşturulması hedeflenmiştir. Proje arsa verileri ve fonksiyon farklılığına bağlı yoğunluklar değerlendirilerek ofis bloğu, ticari birimler ve konut bloğu girişleri, farklı kotlarda ve yönlerde planlanmıştır.
Konut kulesi arsanın park tarafına çekilerek imar planında tanımlanmış olan parkın komşuluğunda düşünülmüştür. Topoğrafyadan gelen veriler değerlendirilerek zemin kullanımında farklı kotlarda ticari yaşam alanları-mekanlar oluşturulmuştur. Bu kotlardan sağlanan yaya akışıyla ticari birimler kamusal bir meydan (aktivite alanı ve buluşma alanı) çevresinde farklı kotlarda planlanmıştır. Kapalı otopark alanlarından asansör ve yürüyen merdivenler kullanılarak tüm mekanlara ulaşım sağlanmıştır. Bu ulaşım ile kompleks içinde kontrollü ve kesintisiz sirkülasyon akışı sağlanabilecektir. Konut kulesi farklı ihtiyaçlara karşılık verebilecek, konut tipleri içerek şekilde planlanmıştır. Ayrıca kompleksin ofis ihtiyacını karşılamak amaçlı farklı ofis tipi içeren bir ofis bloğu planlanmıştır.
Tasarımın insan odaklı olması, kapalı mekanlar yerine açık kamusal alanlar ve yaya akışlarının tasarımda önemli bir argüman olması, projenin seçilmesinde en önemli etkenlerden biri olmuştur. Ticari bölüm (baza katı) tasarımında eğrisel organik formlar kullanılmıştır. Bu form kurgusunda genel olarak kompleks kullanıcısının sirkülasyonu ve hareketinden esinlenilmiştir. Bu organik form yaklaşımı, ticari alanı içeren bazanın kütlesel formunun oluşumunda önemli bir tasarım kriteri iken, bu yaklaşım ayrıca hem ofis kulesi hem de konut kulesinin kütlesel formunda da etkili bir tasarım kriteri olmuştur. Bu tasarım kriteri, farklı fonksiyonları içeren kütlelerin birlikteliğini ve kompleksin bütünlüğü sağlar.
Farklı kotlarda kurgulanan ticari alanlar, tasarlanan kamusal alan etrafında birleştirilerek yine farklı kotlarda planlanan yaya hareketleriyle desteklenmiştir. Ticari alan kullanımı, merkezinde planlanan kamusal buluşma alanları ile açık alan kullanımı sağlanarak gelişmekte olan bu bölgede bir çekim noktası oluşturulmuştur. Konutta balkonlarla açık alan kullanımı arttırılarak konut kullanıcısının, manzaraya yönelimi sağlanmıştır.
Proje konut tasarımı, ofis tasarımı ve ticari alan kurgusuyla bölgede ilgi odağı olarak yeni bir yaşam merkezi olacaktır. Hem kullanıcıları hem de gün içinde mekanı deneyimleyecek kentli için çekim noktası olma özelliğindedir.